Toimiva, tasa-arvoinen päihdetyö? #Huumekysymys puhuttaa SuomiAreenaa 16.7.

EHYT ry, Helsingin Diakonissalaitos, Irti Huumeista ry, Sininauhaliitto, A-klinikkasäätiö ja Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto esittävät #huumekysymyksen SuomiAreenalla Porin kaupungintalon pihalavalla tiistaina 16.7. klo 10–11.

Mihin pitää, kannattaa ja voi pyrkiä? Suomeen tulee laatia uusi #päihdestrategia, sanovat järjestöt.

Erityisen tärkeää on painottaa vaikuttavia ehkäisevän työn ja haittojen vähentämisen keinoja. Entä miten ehkäisevää työtä linjataan ja ohjataan valtakunnallisesti? Päihdepalveluiden laatu ja niiden saatavuus kansalaisille tulee turvata koko maassa.

Tilanne on muuttunut oleellisesti vuodesta 1997, jolloin Suomen ensimmäinen huumausainestrategia näki päivänvalon.

”Uudet huumeet, joiden vaikutuk­sia ei aina tunneta, uudet markkinat, uudet käyttökulttuurit ja kieltolaista huolimatta lisääntynyt käyttö. Tässä tilanteessa vanhat keinot osin rajoittavat huumetyön mahdollisuuksia”, toteaa toimitusjohtajamme Olavi Kaukonen.

Nuorista aikuisista lähes joka toinen on kokeillut jotain huumetta. Kannabiksen kokeilu on nelinkertaistunut vuodesta 1992. Lisäksi riippuvuus aiheuttaa inhimillistä kärsimystä. Taustalla on huono-osaisuutta, usein ylisukupolvista sellaista.

Keskustelemassa ovat Olavi Kaukonen (A-klinikkasäätiö), Juha Mikkonen (EHYT ry), Pirjetta Salomäki (Helsingin Diakonissalaitos) ja Mirka Vainikka (Irti Huumeista ry). Terveystoimittaja Heljä Salonen haastattelee.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Keskustelua voi seurata myös striiminä ja osallistua tunnisteilla #päihdestrategia ja #huumekysymys.SuomiAreenan logo