Piirtämistä karva kerrallaan

Osiksen vertainen Tuukka on tuonut piirroksiaan ja maalauksiaan näytteille Osiksen tiloihin Helsingin Hakaniemeen. Tuukalle tärkeitä aiheita ovat eläimet, ihmiskasvot ja maisemat. Töistä huomaa, että myös viikinkimystiikka kiehtoo.

Tuukka sanoo harrastaneensa piirtämistä ainakin 20 vuotta, mutta värit ovat tulleet kuviin mukaan vasta ihan hiljakkoin. Hän on opiskellut piirtämistä itsekseen, kokeilemalla ja katsomalla opetusvideoita. Myös kuvallisesta ilmaisusta kiinnostuneilta kavereilta on saanut vinkkejä.

Tuukan töissä huomio kiinnittyy taidokkuuteen ja pikkutarkkuuteen. Esimerkiksi eläinten turkit ja ihmisten hiukset on piirretty karva ja hius kerrallaan. Se mahtaa viedä aikaa?

”Yllättävän nopeasti sitä tekee. Kun on päättänyt suunnan, niin viivaa vetää nopeasti”, sanoo Tuukka. 

Hän sanoo pitävänsä piirtämisestä todella paljon.

”Se on terapeuttista ja tuo rauhaa, kun siihen pystyy keskittymään täysin. Piirtäminen ja maalaaminen on myös auttanut pysymään selvin päin.”

Tuukka piirtää lyijy- ja värikynillä käyttäen apuna hiiltä. Osiksen tiloissa esillä olevat maalaukset ovat syntyneet akryyliväreillä, mutta nyttemmin hän on alkanut kiinnostua myös öljyväreistä. Lyijykynäpiirroksissa hän pitää mahdollisuudesta himmentää kynänjälkeä, mutta maalaus on mukavaa siksi, että niin saa töihin myös värit mukaan.

Tuukan työt ovat esillä Osiksen tiloissa (Näkinkuja 4, Helsinki) 28.11. saakka maanantaisin ja torstaisin kello 12–15.

Mikä on Osis? Infoa täällä.