Päihdetiedotuspalkinto Ylen 100 päivää ilman viinaa -tuotannolle

A-klinikkasäätiö on myöntänyt vuoden 2015 päihdetiedotuspalkinnon Ylen 100 päivää ilman viinaa -tuotannolle.
 
Haastekampanja laajensi rohkeasti tuttua tipattoman tammikuun konseptia ja kannusti suomalaisia kokeilemaan pitempiaikaista raitista elämäntapaa.

100 päivää ilman viinaa -haasteeseen rekisteröityi yli 12 000 ihmistä. He kirjasivat muistiin haasteen aikana 1.1.–10.4.2015 lähes puoli miljoonaa raitista päivää.

Kampanjassa hyödynnettiin monipuolisesti sosiaalista mediaa. Aktiivista keskustelua käytiin sekä kampanjan Facebook-sivuilla että Twitterissä. Kampanjaan innostivat osallistumaan neljä julkkista, joiden haasteen etenemistä seurattiin suorissa tv-lähetyksissä.

Arto Nyberg Maria Jungner, Samae Koskinen ja Matti Nykänen haastoivat itsensä ja keräsivät samalla rahaa hyväntekeväisyyteen viihteellisten tehtävien avulla.

”Suuri osa alkoholihaitoista aiheutuu suomalaisten enemmistölle, jolla ei ole alkoholiriippuvuutta. On tärkeää saada tämä ryhmä vähentämään alkoholinkäyttöään, ja juuri siihen 100 päivää pyrki”, sanoo haasteeseen itsekin osallistunut johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki A-klinikkasäätiöstä.

100 päivää -haaste sai valtavasti julkisuutta ja antoi suomalaisille mahdollisuuden pohtia omia juomatapojaan avoimesti. Alkoholiasenteisiin vaikuttaminen edellyttää keskustelua, jonka edistämisessä 100 päivää ilman viinaa -tuotanto onnistui.

Tuotannon ansioihin lukeutui asiantuntijatiedon jakaminen kansantajuisessa muodossa. ”Sata päivää edustaa uudenlaista ajattelua, jossa osoittelevasta ja luentomaisesta viinavalistuksesta on siirrytty ihmisiä osallistavaan toimintaan”, Kaarlo Simojoki kehuu.

A-klinikkasäätiö myöntää päihdetiedotuspalkinnon vuosittain ansioista julkisen päihdekeskustelun edistämisessä. Palkinto on jaettu vuodesta 1998 alkaen. Vuoden 2015 palkinto jaettiin Espanjan Fuengirolassa järjestettävässä päihdetiedotusseminaarissa 5.6.2015. Päihdetiedotuspalkinnon ottavat vastaan Liisa Akimof Production House -tuotantoyhtiöstä ja Yle Asian tilaaja Riitta Jalonen.

Palkitut Liisa Akimof ja Riitta Jalonen

A-klinikkasäätiö on vuonna 1955 perustettu järjestö ja palveluntuottaja. Säätiö toimii hyvän arjen puolesta parantamalla päihdeongelmista kärsivien sekä heidän läheistensä asemaa.

Lisätietoja

Palkinnon antajat
Viestintäpäällikkö Aino Majava, A-klinikkasäätiö, p. 050 5824 357, aino.majava(at)a-klinikka.fi

Johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki, A-klinikkasäätiö, p. 040 5731 083, kaarlo.simojoki(at)a-klinikka.fi

Palkinnon vastaanottajat
Tuottaja Liisa Akimof, Production House, p. 050 566 7971, liisa.akimof(at)productionhouse.fi

Tilaaja Riitta Jalonen, Yle Asia, p. 040 830 2981, riitta.jalonen(at)yle.fi

www.paihdetiedotusseminaari.fi

#ptsemma


A-klinikkasäätiö on vuonna 1955 perustettu järjestö ja palveluntuottaja. Vuonna 2014 A-klinikkasäätiön avopalveluissa asioi noin 20 000 ihmistä ja laitospalveluissa runsaat 5500. Säätiön sähköiset palvelut kohtasivat yli 150 000 eri ihmistä kuukaudessa. Hoidon ja kuntoutuksen lisäksi A-klinikkasäätiön ehkäisevä päihdetyö ja asiantuntijapalvelut vähentävät päihdehaittoja ja parantavat päihdeongelmaisten ja heidän läheistensä asemaa.
 
www.a-klinikka.fi


Kuvat

Kuvat: Production House

100 päivää ilman viinaa.jpg
Palkitut Liisa Akimof ja Riitta Jalonen.jpg