Kansainväliseen huumekyselyyn etsitään vastaajia

Global Drug Survey -kyselyyn toivotaan vastauksia ihmisiltä, joilla on huumekokemuksia. Osallistumalla voi edistää ymmärrystä huumeita käyttävien ihmisten moninaisuudesta, erilaisista käyttökulttuureista sekä päihdetyön ja -politiikan muutostarpeista. Kyselyn avulla kerätään tietoa mm. uusista, käyttöön leviävistä huumeista ja käytön tottumuksista. 

Kysely toteutetaan vuosittain, ja siihen vastaa jopa yli 100 000 ihmistä eri maista. Kyselyyn on nyt kolmatta kertaa mahdollista vastata suomeksi. Viime vuonna Suomesta saatiin noin 2200 vastausta.
    
Tuloksia on odotettavissa kesään 2020 mennessä, ja niitä hyödynnetään huumeiden käytön haittoja ehkäisevän ja vähentävän päihdetyön ja tutkimuksen tukena sekä Suomessa että kansainvälisesti. Kyselyn toteuttaa itsenäinen tutkimuslaitos GDS.
      
Kyselyyn vastataan nimettömästi 31.12.2019 mennessä verkkolomakkeella, jonka täyttäminen vie 20-30 minuuttia. Siirry tästä suomenkieliseen Global Drug Survey 2020 -kyselyyn. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti.

Kyselyn suomalaiset yhteistyötahot:

A-klinikkasäätiö

Humaania päihdepolitiikkaa ry

Positiiviset ry - HIV Finland

Päihdelääketieteen yhdistys ry
 
Lisätietoja:
   
Aleksi Hupli, aleksi.hupli(at)hppry.fi tai Miina Kajos, miina.kajos(at)positiiviset.fi