Koulutukset

Mietitkö työssäsi, kuinka kohdata tukea tarvitsevia? Löydät tältä sivulta työsi tueksi räätälöityjä verkkokursseja ja -sisältöjä, jotka vahvistavat osaamistasi.

Amalia-oppimisympäristö

Mietitkö työssäsi, kuinka kohdata ja tukea lapsia ja nuoria, jotka kokevat vanhempien alkoholinkäytöstä koituvia haittoja? Amalia on Lasisen lapsuuden verkko-oppimisympäristö, joka antaa siihen työkaluja: motivoi, innostaa ja neuvoo. Amalian tehtävien avulla voit testata tietojasi ja harjoitella auttamaan ja tukemaan lasta. Amalia on suunnattu kaikille lasten parissa työskenteleville ammattilaisille.

Pääset tästä Amalian sivuille.

Ota puheeksi alkoholi -verkkokurssi

Kohtaatko työssäsi sote-ammattilaisena alkoholin riski- ja ongelmakäyttöä? Se kannattaa ottaa puheeksi, koska ei ole mitään muuta keinoa selvittää, juoko asiakas liikaa alkoholia. Ota puheeksi alkoholi -verkkokurssi vahvistaa osaamistasi alkoholinkäytön puheeksiotossa. Kurssi on suunnattu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja opiskelijoille sekä alkoholin riski- ja ongelmakäyttöä asiakastyössä kohtaaville.

Tutustu täällä Ota puheeksi -verkkokurssiin.

Ota puheeksi päihteet työpaikalla -verkkokurssi

Päihteiden puheeksiotto ja oikea-aikainen välittäminen työpaikallasi parantavat koko työyhteisön hyvinvointia. Ne osoittavat, että esimies välittää työntekijästä ja tukee hänen työhyvinvointiaan. Päihdeongelmien ehkäisy on koko työyhteisön yhteinen asia. Päihteistä ja niiden aiheuttamista haitoista puhuminen avoimesti työpaikalla luo myös positiivista työnantajakuvaa. Esimiehille suunnattu maksuton Ota puheeksi päihteet työpaikalla -verkkokurssi toteutetaan työyhteisöittäin. 

Tutustu täällä Ota päihteet puheeksi työpaikalla -kurssiin.

Kuntodopingin perusteet -verkkokurssi

Kuntodopingin perusteet -verkkokurssi kertoo, mitä kuntodoping on ilmiönä. Maksuton verkkokurssi on suunnattu liikunnan ammattilaisille ja alaa opiskeleville.

Tutustu täällä Kuntodopingin perusteet -verkkokurssiin.

Kuntodoping lääkärin työssä -verkkokurssi

Kuntodoping lääkärin työssä -verkkokoulutus on tarkoitettu lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille lisäämään tietämystä ja ammattitaitoa dopingaineita käyttävien kuntoilijoiden erityispiirteistä potilaina sekä heidän kohtaamisesta käytännön potilastyössä. Koulutus keskittyy kuntoilijoiden dopingaineiden käytön ilmiöihin, käyttäjien tunnistamiseen ja käytöstä aiheutuviin haittoihin terveydenhuoltoalan näkökulmasta. Kurssi on saatavissa TerveyskyläPROssa.

Tutustu täällä Kuntodoping lääkärin työssä -verkkokurssiin.

Riippuvuudet nyt -seminaari

Riippuvuudet nyt -seminaari järjestetään vuosittain jostakin päihde- ja riippuvuusalan teemasta. Seminaari on maksuton ja kaikille kiinnostuneille avoin. Riippuvuudet nyt jatkaa A-klinikkasäätiön Päihdetiedotusseminaarien perinnettä. Seminaaria järjestää A-klinikkasäätiön viestintä.

Seuraa vuosittaisia Riippuvuudet nyt -seminaarejamme.

Tilauskoulutukset

Dopinglinkki järjestää tilauksesta koulutusta kilpaurheilun ulkopuolisesta dopingista.

Tilaa koulutus.