Siistiflätti-sivusto rohkaisee toimimaan asumisen pulmissa

Julkaistu 10.10.2019 | Asuminen
Jaa Artikkeli

Mitä teen, jos häätö uhkaa? Entä jos kotoa löytyy kummia ötököitä? Uusi Siistiflatti.com -sivusto antaa ohjeita ja neuvoja asumisen kriisitilanteisiin.

Sivustoa tuottavat Tampereella toimiva A-klinikkasäätiön Völjy-työ, sen yhteydessä toimiva NEA (naiserityisyys asunnottomuustyössä) -osahanke ja ennaltaehkäisevää ja etsivää työtä naisten parissa tekevä Tampereen A-killan Etna-työ.

Völjyn ja NEA-osahankkeen yhtenä toimintamuotona on tarjota asumisen tukea huumeita käyttäville henkilöille. Tehdään esimerkiksi kotikäyntejä asiakkaiden tarpeen mukaan, tuetaan itsenäisessä asumisessa ja asumiseen liittyvien asioiden hoitamisessa. Yhteistyötä tehdään tarvittaessa sosiaalitoimen ja vuokranantajien kanssa. Myös asunnon etsimisessä autetaan.

Völjyn kokemusten mukaan suurimmat ongelmat asumisessa liittyvät vuokranmaksuun, asumisen häiriöihin ja siihen, että asunnosta ei pidetä riittävästi huolta. Sivuston ideana on rohkaista asukkaita ylipäänsä toimimaan ja toimimaan oikeansuuntaisesti ongelmien ilmetessä.

Ensimmäinen askel on olla piilottamatta päätä pensaaseen, kun asumisessa tulee mutkia matkaan. Jos tuntuu, että omat voimat eivät riitä, pitää hakea apua. Völjy, NEA-osahanke ja Etna auttavat Tampereella ja lähikunnissa.

Muokattu viimeksi 17.01.2020.

Tiimi-lehti

Tilaa Tiimi-lehti kotiin tai työpaikalle!

Auta meitä saamaan päihdetyölle mahdollisimman paljon näkyvyyttä. Tilausmaksu on vain 25 euroa vuodessa, ja sillä saat painetun lehden suoraan kotiisi tai työpaikallesi viisi kertaa vuodessa.

Ovatko osoite- tai laskutustietosi muuttuneet? Päivitä tietosi tästä

Tilaa Tiimi-lehti