Päihdelinkki kasvattaa verkkoneuvontaa

A-klinikkasäätiön Päihdelinkki on saanut Stealta lisärahoitusta Päihdelinkin ja Nuortenlinkin verkkoneuvontapalvelun tehostamiseen. Päihdelinkki voi nyt palkata neljä ammattilaista vastaamaan kysymyksiin.

 

Päihdelinkin verkkoneuvontapalvelu tarjoaa maksutonta ja anonyymiä tukea ja neuvontaa päihteistä ja riippuvuuksista. Tällä hetkellä Päihdelinkillä on 11 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista vastaamassa kysymyksiin.

Päihdelinkin ja Nuortenlinkin neuvontapalvelut ovat enemmän kuin tiedonvälitystä. Ne tarjoavat yhteyttä ottaneelle ihmiselle myös kokemuksen kuulluksi ja hyväksytyksi tulemisesta.

Päihde- ja mielenterveysongelmiin kytkeytyy usein paljon häpeää ja aiheen salailua. Koronavirusepidemian ja sitä seuranneiden rajoitusten seurauksena monet tukimuodot, kuten kasvokkain tapahtuvat vertaistukiryhmät, keskeytettiin ja ihmiset jäivät ongelmineen yksin. Verkosta löytyville palveluille on tullut aivan uudenlainen tarve ja kysyntä. Koronarajoitusten aikana Päihdelinkin neuvontapalveluihin tulleiden kysymysten määrä kasvoi ja tarve laajemmalle tuelle oli nähtävissä selkeästi. Esimerkiksi huumeiden huonompi saatavuus on herättänyt käyttäjissä ajatuksia käytön lopettamisesta, ja siihen on kaivattu ja haettu tukea neuvontapalvelusta.

Päihdelinkin ohella toimiva Nuortenlinkki tarjoaa nettineuvontaa nuorille. Kysymyksiä voi esittää maksuttomasti ja nimettömästi ja niihin vastaa yhdeksän sosiaali- ja terveysalan ammattilaista.

Poikkeusolojen aikana myös Nuortenlinkin neuvontapalveluun on tullut enemmän kysymyksiä. Moni kysymys on liittynyt ahdistukseen, masentuneisuuteen, itsetuhoisuuteen ja muuhun itsensä satuttamiseen. Kysymykset vaativat nopeaa reagointia ja tarve uusille vastaajille on kysymysten laadun ja määrän muuttuessa kasvanut.

Päihdelinkki voi nyt palkata neljä sosiaali- ja terveysalan ammattilaista vastaamaan molempien neuvontapalveluiden kysymyksiin. On tärkeää, että epävarmoina aikoina erityisesti nuoret kokevat tulevansa kuulluksi ajoissa ja heidän orastavaankin hätäänsä reagoidaan vakavasti ja nopeasti.

Tarkoituksena on laajentaa palvelun näkyvyyttä ja saada sille lisää käyttäjiä. Tätä kautta voidaan auttaa ja tukea yhä suurempaa joukkoa päihde- ja mielenterveysongelmien kanssa kipuilevia nuoria ja aikuisia ennen kuin tilanne on liian vakava. Panostamalla verkkoneuvontapalveluihin myös yhä useampi päihde- ja mielenterveysongelmasta kärsivän läheinen löytää tilanteeseen apua ja tukea.


Lue lisää Päihdelinkin neuvontapalvelun avoimista työpaikoista.

Muokattu viimeksi 03.06.2020.

Tiimi-lehti

Tilaa Tiimi-lehti kotiin tai työpaikalle!

Auta meitä saamaan päihdetyölle mahdollisimman paljon näkyvyyttä. Tilausmaksu on vain 25 euroa vuodessa, ja sillä saat painetun lehden suoraan kotiisi tai työpaikallesi viisi kertaa vuodessa.

Ovatko osoite- tai laskutustietosi muuttuneet? Päivitä tietosi tästä

Tilaa Tiimi-lehti