Nintendon Lydia-pelin tuottoja osoitetaan Lasinen lapsuus -työhön

Suomalaisen peliyhtiön Platonic Partnershipin kehittämä Lydia-peli etenee kansainvälisille pelimarkkinoille. Se tulee ladattavaksi Nintendo Switch -pelikauppaan 17.1.2020. Lydian kantavana teemana on vanhemman alkoholinkäyttö lapsen näkökulmasta. Peli on interaktiivinen tarina tytöstä, joka kärsii vanhempiensa juomisesta ja etsii pakoa mielikuvitusmaailmasta.

Lydia-pelin kansainvälisestä jakelusta vastaava Nakana.io on valinnut ladattavien pelisisältöjen (DLC) lahjoitustuottojen kohteeksi A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminnan. Nakana.ion toimitusjohtaja Mikaël Bourget kertoo vaikuttuneensa Lasisen lapsuuden Hirviöt-filmistä ja siitä työstä, jota Lasinen lapsuus tekee asian esiin nostamiseksi myös kansainvälisesti.

”Olemme iloisia, että yhteistyömme Platonic Partnershipin ja Alkon kanssa jatkuu uuteen suuntaan”, kertoo A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminnan projektipäällikkö Minna Ilva. ”Lahjoituksilla voimme laajentaa työtämme vanhempien päihteidenkäytöstä lapsille aiheutuvien haittojen vähentämiseksi.”

Lydian tarina osoittaa, kuinka läheisten aikuisten alkoholinkäyttö näyttää lapsesta oudolta ja pelottavalta. Alko on julkaissut pelistä aiemmin ilmaisen suomenkielisen mobiiliversion osana Lasten seurassa -vastuullisuusohjelmaansa.

Lydia on pelinä aiheeltaan poikkeuksellinen, ja se on jo tässä vaiheessa saanut kansainvälistä mediahuomiota. ”Tämä lapsen tarina käsittelee taitavasti aikuisten ongelmia”, kirjoitti Washington Post. Lydia voitti vuonna 2017 Finnish Game Awardseissa Vuoden luova saavutus -palkinnon, ja se palkittiin myös vuoden kotimaisena pelinä.

#LydiaDonation

Katso Lydia-pelin traileri Youtubessa.

Lisätietoja

Minna Ilva, projektipäällikkö, A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus, puh. 044 353 4932
Mikaël Bourget, CEO, Nakana.io Games Publishing, mikael(at)nakano.io

Lydia-peli julkaistaan Nintendo Switchin pelikaupassa 17.1.2020.

Lue tarkemmin Nakana.ion sivuilta ladattavasta pelisisällöstä (DLC).

Lue lisää Lydia-pelistä Platonic Partnershipin sivuilta.

Tiedote Alkon rahoittamasta Lydian suomenkielisestä mobiiliversiosta.

Muokattu viimeksi 29.01.2020.

Tiimi-lehti

Tilaa Tiimi-lehti kotiin tai työpaikalle!

Auta meitä saamaan päihdetyölle mahdollisimman paljon näkyvyyttä. Tilausmaksu on vain 25 euroa vuodessa, ja sillä saat painetun lehden suoraan kotiisi tai työpaikallesi viisi kertaa vuodessa.

Ovatko osoite- tai laskutustietosi muuttuneet? Päivitä tietosi tästä

Tilaa Tiimi-lehti