Margareeta Häkkinen Vuoden päihdelääkäri 2019

Päihdelääketieteen yhdistys on valinnut Vuoden 2019 päihdelääkäriksi Margareeta Häkkisen, joka työskentelee A-klinikka Oy:n laitospalvelujen ylilääkärinä.

Häkkinen on ollut aktiivisesti kehittämässä päihdelääketieteen erityispätevöitymisohjelmaa ja toiminut Päihdelääketieteen yhdistyksen koulutusvaliokunnassa. Hän saa tunnustusta myös osallistumisesta yhteiskunnalliseen keskusteluun päihdehoidon tasa-arvoisuuden edistämiseksi ja hoidon laadun parantamiseksi. Häkkinen on ollut mukana muun muassa laatimassa pääkaupunkiseudulla tehtyä korvaushoito-opasta.

Vuoden päihdesairaanhoitaja -tunnustuksen saivat ylihoitaja Katariina Jantunen ja johtava ylihoitaja Veronica Renwall, jotka työskentelevät HUS Akuutissa. He ovat merkittävästi edistäneet päihdehoitotyön tuloksellista kehittämistä Helsingin kaupungin organisaatiossa, erityisesti Haartmanin ja Malmin sairaaloissa. Heidän ohjauksessaan sairaaloissa on toteutettu erilaisia päihdehoidon kehittämishankkeita ja ylläpidetty päihdehoitotyön osaamista koulutuksen sekä päihdeyhdyshenkilöverkoston avulla. Heidän johtamillaan päivystyspoliklinikoilla on ensimmäisenä Suomessa aloitettu systemaattinen Audit-testin käyttö ja mallinnettu päihdesairaanhoitajan toiminta pysyväksi osaksi sairaaloiden toimintaa.

Vuoden päihdelääkäri- ja Vuoden päihdesairaanhoitaja -tunnustukset jakaa Päihdelääketieteen yhdistys. Tunnustukset julkistetaan vuosittain Päihdelääketieteen päivillä.

Muokattu viimeksi 27.01.2020.

Tiimi-lehti

Tilaa Tiimi-lehti kotiin tai työpaikalle!

Auta meitä saamaan päihdetyölle mahdollisimman paljon näkyvyyttä. Tilausmaksu on vain 25 euroa vuodessa, ja sillä saat painetun lehden suoraan kotiisi tai työpaikallesi viisi kertaa vuodessa.

Ovatko osoite- tai laskutustietosi muuttuneet? Päivitä tietosi tästä

Tilaa Tiimi-lehti