Lahjoita luuri – anna asunnottomalle mahdollisuus hoitaa asioita ja pitää yhteyttä läheisiin

A-klinikkasäätiö käynnistää Lahjoita luuri -keräyksen. Keräämme käytettyjä kännyköitä Katuklinikan asiakkaiden käyttöön. 

Image

Arki pyörii nykyisin paljolti kännykän välityksellä. Yhä useampi palvelu on siirtynyt digitaaliseksi ja puhelin on lähes välttämätön viranomaisten kanssa asioidessa. Tätä kehitystä on koronaepidemia vahvistanut entisestään.

”Katuklinikan on välillä hyvin vaikea tavoittaa asiakkaita, joiden kanssa on sovittu hoidettavaksi yhdessä asioita. Emme yksinkertaisesti saa heitä kiinni tai löydä heitä, sillä heillä ei ole puhelinta tai liittymää, josta heidät voisi yhdellä puhelinsoitolla tavoittaa. Ja Helsinki on iso paikka lähteä ”hakuammuntana” heitä etsimään”, kertoo Helsingin Katuklinikan projektisuunnittelija Minna Ursin. 

A-klinikkasäätiön Katuklinikka tekee kaduilla töitä pistämällä huumeita käyttävien ihmisten parissa. Katuklinikan tyypillinen asiakas on käyttänyt huumeita jo pidemmän aikaa. Tässä ajassa hän on pudonnut palveluiden piiristä tai on hyvin löyhästi niissä kiinni.

Valtaosa asiakkaista on asunnottomia tai asuu eri asuntoloissa. Heillä ei ole paljoa omaisuutta tai tavaroita. Hyvin monelta uupuu puhelin. Se on kadonnut tai varastettu – tai sitä ei ole yksinkertaisesti varaa hankkia.

”Tässä on yksi iso syy, miksi asioita jää toisinaan myös hoitamatta ja ihmiset jäävät ilman tarvitsemaansa apua. Olisi erittäin tärkeää, että heillä olisi puhelin ja liittymä, josta me voisimme heidät tavoittaa. Asiakkaamme voisivat myös pitää yhteyttä muihin ihmisiin, kuten läheisiinsä. Koska kaikki me olemme jonkun läheisiä: lapsia, vanhempia, sisaruksia tai ystäviä, myös ihmiset, jotka sairastavat päihderiippuvuutta”, Ursin kuvaa tarvetta puhelimille. 

Vanha luuri kaapissa? Näin toimit: 

Saitko uuden puhelimen valmistujaislahjaksi tai löytyykö sinulta muuten vain käyttökelpoinen, mutta itsellesi tarpeeton luuri? Lahjoita asunnottomalle mahdollisuus pitää yhteyttä läheisiin ja hoitaa asioitaan ja lahjoita puhelin meille. Me toimitamme sen perille tarvitseville. 

A-klinikkasäätiö kerää käytettyjä puhelimia elokuun 2021 loppuun asti. Puhelimet voi toimittaa joko viemällä ne alla olevien kirjastojen Lahjoita luuri -keräyspisteisiin tai lähettämällä puhelin A-klinikkasäätiön keskustoimistolle alla olevaan osoitteeseen. 

Lahjoita luuri -keräyspisteinä toimivat seuraavat Helsingin kaupunginkirjastot (päivittyy):
Keskuskirjasto Oodi
Kallion Kirjasto

Tampereella puhelimia ottaa vastaan A-klinikkasäätiön Völjy.
Völjy on auki maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 12–15.30 osoitteessa Sumeliuksenkatu 13 A 4, Tampere.

Postitusosoite: A-klinikkasäätiö / Projektisuunnittelija Minna Ursin/Jetta Laine 
Ratamestarinkatu 7 A
00520 HELSINKI

Lisätietoja:
Viestintäsuunnittelija Annuska Dal Maso, annuska.dalmaso (a) a-klinikka.fi, 050 356 6207
Projektisuunnittelija Minna Ursin, minna.ursin (a) a-klinikka.fi,  050 325 7386

 

Muokattu viimeksi 17.06.2021.

Tiimi-lehti

Tilaa Tiimi-lehti kotiin tai työpaikalle!

Auta meitä saamaan päihdetyölle mahdollisimman paljon näkyvyyttä. Tilausmaksu on vain 25 euroa vuodessa, ja sillä saat painetun lehden suoraan kotiisi tai työpaikallesi viisi kertaa vuodessa.

Ovatko osoite- tai laskutustietosi muuttuneet? Päivitä tietosi tästä

Tilaa Tiimi-lehti