Käy tutustumassa säätiön vuosiraporttiin 2019

A-klinikkasäätiön vuosiraportti 2019 on ilmestynyt. Käy tutustumassa tarinoihin, lukuihin ja kohokohtiin vuoden varrelta!

Kokosimme vuosiraporttiin tarinoita hankkeistamme vuoden varrelta. Tarinat avaavat ikkunan toimintamme arkeen. Summasimme raporttiin myös viime vuoden kohokohtia ja avauksia. Se sisälsi esimerkiksi runsaasti uusia tutkimuksia, seminaareja ja tekemisen tapoja. Terveysneuvontamme Tor-verkossa laajeni ja lapsen avuntarvetta verkossa simuloiva Olli-botti voitti sarjansa luovan suunnittelun Vuoden huiput -kilpailussa. Päihdelinkin vuosi oli ennätyksellinen niin kävijämäärien kuin sivustolla jaettujen uusien tarinoiden valossa tarkasteltuna.

Viimekin vuonna poimimme yhdessä, verkostoissa, tehdyn työn hedelmiä. Esimerkiksi asumiseen liittyviä faktoja ja neuvoja jakava Siisti flätti -sivusto syntyi Völjyn ja Tampereen A-killan Etna-työn yhteistyönä.

Vuosi 2019 oli strategiakautemme 2016–2019 viimeinen vuosi. Uuden kynnykselläkin monet peruspulmat yhteiskunnassa jatkuvat, toteavat toimitusjohtaja Olavi Kaukonen ja hallituksen puheenjohtaja Pekka Hakkarainen. Sosioekonomiset erot nuorten riskikäyttäytymisessä ja päihdekuolleisuudessa näyttävät pysyviltä.

Päihdehuollon asiakkaiden tai peliongelmaisten asema ei näyttänyt strategiakaudella oleellisesti parantuvan. Kunnat olivat varovaisia uudistamaan tai laajentamaan palvelutoimintaansa vaikeasti ennakoitavassa tilanteessa. 

Väestön jakautuminen hyvä- ja huono-osaisiin jatkui, ja tähän on kiinnitettävä huomiota tulevaisuutta suunniteltaessa. Keskeisenä haasteenamme onkin vaikuttaa siihen, että tulevaisuuden sotepalveluissa, etenkin järjestelmän perustasolla, on riittävät välineet tunnistaa, auttaa ja ohjata niitä asiakkaita, joiden elämänhallinta horjuu.

Kun palveluiden saavuttaminen yhä useammin edellyttää kansalaisilta digitaalisten välineiden käyttöä, huono-osaisimmat jäävät helposti järjestelmän ja avun ulkopuolelle. Kehittyvä palveluyhteiskunta tarvitsee aivan erityisesti sellaista digitalisaatiota, joka mallintaa ja toteuttaa mukana pitämisen eetosta, Kaukonen ja Hakkarainen pohtivat.

Tutustu vuoden 2019 vuosiraporttiimme.

Muokattu viimeksi 24.06.2020.

Tiimi-lehti

Tilaa Tiimi-lehti kotiin tai työpaikalle!

Auta meitä saamaan päihdetyölle mahdollisimman paljon näkyvyyttä. Tilausmaksu on vain 25 euroa vuodessa, ja sillä saat painetun lehden suoraan kotiisi tai työpaikallesi viisi kertaa vuodessa.

Ovatko osoite- tai laskutustietosi muuttuneet? Päivitä tietosi tästä

Tilaa Tiimi-lehti