Helsingin Katuklinikka keräsi yli 250 makuupussia asunnottomille

Huhtikuun pyörineen makuupussikampanjan tulos yllätti Helsingin Katuklinikan väen positiivisesti. Asunnottomille on päästy jakamaan jo yli sata pussia suojaamaan kylmiltä öiltä. 

Helsingin Katuklinikka polkaisi huhtikuun alussa käyntiin makuupussikeräyskampanjan.

Katuklinikka on jalkautunut koronavirustilanteen vuoksi tavallista enemmän kaduille ja havaitsi asunnottomien olojen olevan heikot. Katuklinikan työntekijät Minna Ursin ja Jetta Laine päättivät laittaa pystyyn makuupussinkeräyksen, että edes osalle asunnottomista saataisiin mahdollisuus suojautua kylmiltä öiltä.

Sosiaalinen media heräsi asunottomien hätään ja keräys onnistui yli odotusten.
Keräyspäiviä järjestettiin kolme kappaletta ja niiden aikana Katuklinikka sai noin 250 lahjoitettua makuupussia. Suurin osa lahjoitetuista pusseista tuotiin keräyspisteelle Osikseen. Osa makuupusseista haettiin suoraan kaupoista ja useita lähetyksiä tuli myös Postin kautta.


”Kentällä makuupusseille on ollut iso tarve ja olemmekin koko tänä aikana jakaneet niitä pitkälti yli sata kappaletta eteenpäin asiakkaille. Olemme myös toimittaneet makuupusseja matalankynnyksen toimipaikkoihin, terveysneuvontapisteisiin ja muutamaan asumisyksikköön”

Ursin ja Laine  kertovat asiakkaiden kiitelleen makuupusseista ja kertoneen, että niistä on ollut todella paljon hyötyä ja ne ovat tulleet tarpeeseen.

”Itse haluamme myös omalta osaltamme kiittää kaikkia keräykseen osallistuneita. Oli mahtava huomata, kuinka ihmiset ovat valmiita auttamaan toisiaan. Ollaanhan edelleen ihmisiä ihmisille

Vaatelahjoitukset ohjattiin säilytystilan puutteen vuoksi suoraan Päiväkeskus Illusiaan ja Kontulan Symppikseen. Sinne voi jatkossakin viedä vaatelahjoituksia.

Muokattu viimeksi 03.07.2020.

Tiimi-lehti

Tilaa Tiimi-lehti kotiin tai työpaikalle!

Auta meitä saamaan päihdetyölle mahdollisimman paljon näkyvyyttä. Tilausmaksu on vain 25 euroa vuodessa, ja sillä saat painetun lehden suoraan kotiisi tai työpaikallesi viisi kertaa vuodessa.

Ovatko osoite- tai laskutustietosi muuttuneet? Päivitä tietosi tästä

Tilaa Tiimi-lehti