A-klinikkasäätiön vuosi 2020 on ollut työntäyteinen, ja koronakriisi on lyönyt vuoteen vahvasti oman leimansa. Alla poimintoja työstämme vuoden varrelta.

Katuklinikka auttaa siellä missä moni ei halua olla

Katuklinikka jalkautuu kaduille, missä pistämällä huumeita käyttävät ihmiset viettävät aikaansa, ja tuo terveysneuvonnan ja pikatestit heidän luokseen.

Nuoren hätä on aina aito

Nuorten itsetuhoiset ajatukset ovat tulleet yhä enemmän esiin A-klinikkasäätiön nuorten palveluissa. Itsetuhoisista aikeista kertominen on avunpyyntö, vaikkei nuori sitä suoraan sanoin ilmaisisikaan.

Koordinoinnilla saatiin lisää tehoa jalkautuvaan työhön

Helsinkiin perustettiin kaduille jalkautuvaa toimintaa tekevien tahojen verkosto, jossa jalkautumista koordinoidaan ja jossa tieto ja tarvikkeet liikkuvat.

Verkko-Vinkki neuvoo välttämään riskejä Tor-verkossa

Huumekauppaa käydään salatussa Tor-verkossa. Samaan paikkaan sopii siis myös Verkko-Vinkin haittoja vähentävä päihdetyö.

Puhtaan liikunnan puolesta -toiminta ei moralisoi vaan jakaa ajankohtaista tietoa dopingista

Koronarajoitusten höllennyttyä Dopinglinkin Puhtaan liikunnan puolesta -lähettiläs lähti kiertämään kuntokeskuksia ja kannustamaan taas mukaan toimintaan.

Völjy tukee tiiviisti asiakkaita poikkeusoloissakin

Völjyn ja sen Nea-osahankkeen työntekijät ovat joutuneet miettimään uusia tapoja tavoittaa ja auttaa asiakkaitaan, kun fyysisiä kohtaamisia rajoitettiin korona-aikana.

Helsingin Katuklinikka keräsi yli 250 makuupussia asunnottomille

Huhtikuun makuupussikampanjan tulos yllätti Helsingin Katuklinikan väen positiivisesti. Asunnottomille on päästy jakamaan jo yli sata pussia suojaamaan kylmiltä öiltä.

Nuoret tarvitsevat nyt aikuista keskustelukumppania

Koronavirusepidemian rajoitustoimet mullistivat myös nuorten elämän. Chattipalvelun ohjaaja voi olla tärkeä tukija, kun koko muu maailma on kiinni.