Säätiö viettää juhlavuottaan yhteiskunnallisen keskustelun ja tiedon jakamisen merkeissä. Kohtaamispaikkoina toimivat juhlavuoden seminaarit, jotka ovat maksuttomia.

Koronaepidemian vuoksi seminaarit siirtyvät syksyllä webinaareina pidettäviksi. Sosiaalisesta mediasta löydät juhlavuoteen liittyvät sisällöt aihetunnisteella #aklinikkasaatio65.

Päihdehuollon vaikuttavuus -seminaari
6.3.2020 Helsinki

Mikä? A-klinikkasäätiön valtuuskunta järjesti oikeusministeriön kanssa Helsingissä seminaarin päihdehuollon vaikuttavuuden arvioinnista. Pääpaino Päihdehuollon vaikuttavuus -juhlaseminaarissa oli tutkijapuheenvuoroilla ja keskustelulla. Päihdehuollon vaikuttavuus -seminaarin ohjelman ja esitykset löydät täältä. 

Traumatietoinen työote -webinaari
9.9.2020

Mikä? A-klinikkasäätiön Völjyn ja Nea-osahankkeen webinaarissa tarkastellaan traumaattisten kokemusten yhteyttä asunnottomuuteen ja sitä, miten traumat otetaan huomioon asiakastyössä. Miten traumateoria selittää riippuvuutta? Puhujina muun muassa dosentti Riitta Granfelt Y-säätiöltä, psykologi Riitta Komi ja tietokirjailija Johanna Linner Matikka. Ilmoittautuminen on päättynyt. Webinaarin tallenne on ilmoittautuneiden katsottavissa vuoden 2020 loppuun asti.

Eettinen foorumi -webinaari
21.10.2020

Mikä? A-klinikkasäätiön koordinoiman eettisen toimikunnan järjestämässä webinaarissa pohditaan päihde- ja mielenterveysasiakkaille järjestettävien sosiaali- ja terveyspalvelujen hankintaa otsikolla ”Kilpailutusta vai kumppanuutta?” Puhujina muun muassa tutkimusprofessori Hennamari Mikkola Kelasta, johtaja Mika Pyykkö Vaikuttavuusinvestoimisen osaamiskeskuksesta ja erikoissuunnittelija Taina Schneider THL:stä. Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

Riippuvuudet nyt: Valoisaa työtä pimeässä verkossa -webinaari
25.11.2020

Mikä? A-klinikkasäätiön Verkko-Vinkin, Dopinglinkin ja viestinnän järjestämässä webinaarissa valotetaan Tor-verkossa tehtävää haittoja vähentävää päihdetyötä. Puhujina muun muassa toimitusjohtaja Kaarlo Simojoki A-klinikka Oy:stä, tutkijat Juha Nurmi ja Teemu Kaskela, Juho Sarvanko Verkko-Vinkistä, Joni Askola Dopinglinkistä, Minna Ursin Katuklinikasta sekä monia muita alan asiantuntijoita. Webinaarin ohjelma ja ilmoittautuminen julkaistaan myöhemmin.

Takaisin juhlavuoden etusivulle